Mis het niet – Doek van Holland


Uitkijkpunt Doek van Holland op een zonnige dag

Nog twee weken Uitkijkpunt Doek van Holland

Cultuurliefhebbers, architectuurfreaks, geschiedenislovers en klimkonijnen opgelet: inmiddels is Doek van Holland alweer ruim twee weken open. En met succes, want weer of geen weer, al vele enthousiaste bezoekers beklommen het bijzondere uitkijkpunt naar ontwerp van MVRDV.  Zo gingen onder meer wethouder Said Kasmi en Burgervader Ahmed Aboutaleb* je voor.
Heb jij nog niet de kans gezien om een kijkje te komen nemen? Spring dan in de eerste de beste metro richting de Hoek, want voor je het weet is de pop-up expo van Ook van Jou! – Het Verhaal van Rotterdam weer voorbij. Je hebt nog tot 9 oktober 2022 om Doek van Holland te bezoeken en van het bijzondere uitzicht op de historische én hedendaagse Nieuwe Waterweg en de bijbehorende events** te genieten.  See you on the top! 
* Benieuwd hoe de burgemeester Doek van Holland vond? Bekijk de video hieronder.
** Voor een volledig overzicht van de evenementen rondom Doek van Holland scroll je naar beneden op deze pagina. 

Eventprogramma Doek van Holland

 • Uitkijkpunt Doek van Holland is, mits het weer het toelaat, tussen 10 september en 9 oktober 2022  iedere dag van de week te bezoeken van 11.00 uur tot zonsondergang.
 • In de weekenden is ook eventlocatie iCOON, de voormalige munitiebunker die tegenwoordig dienstdoet als museum voor hedendaagse kunst, gratis te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur, mits die dag het uitkijkpunt open is.
 • Gedurende de looptijd van Doek van Holland is er iedere donderdag vanaf 19:00 een filmavond, geprogrammeerd door & in iCOON. Extra leuk: alle films worden ingeleid door de makers. De toegang is gratis, maar in verband met beperkte beschikbaarheid vragen we je aan te melden via post@icoonhvh.nl.
  • 15 september – ‘Hoek’ van Marco Douma & Roel Meelkop.
  • 22 september – ‘Bleekneusjes’ van Marieke van der Lippe.
  • 29 september – Historische filmfragmenten van Hoek van Holland door Historisch Genootschap HvH.
  • 8 & 9 oktober continue: – ‘Don’t catch my face’ van Carel van Hees.
 • Op 25 september vindt om 14:00 uur de voorstelling ‘Hoekse Verhalen’ plaats bij iCOON.
 • Wandelliefhebbers kunnen gedurende de looptijd van Doek van Holland hun hart ophalen tijdens de volgende tochten:
  • Vrijdag 30 september – 19:15 tot 20:45 uur – Kunstwandeling aan de Waterweg onder leiding van een gids, inclusief een zaklantaarn en een drankje. De tocht start bij Uitkijkpunt Doek van Holland en eindigt bij het Kustverlichtingsmuseum, waar een tijdelijk lichtkunstwerk bij de vuurtoren te zien is. De tour is gratis, maar aanmelden is fijn en kan per mail via. post@icoonhvh.nl
  • Zaterdag 8 oktober – 11:00 tot 13:00 en 14:00 – 16:00 uur – In het kader van de maand van de geschiedenis organiseren het Stadsarchief Rotterdam & Historisch Genootschap HvH een gratis wandeling + lezing over de Nieuwe Waterweg, getiteld ‘Reuzenarbeid en rampen’. De tocht start bij metrostation HvH Haven en eindigt met een lezing in iCOON. Aanmelden kan via educatiestadsarchiefDV@rotterdam.nl.
  • Zondag 9 oktober – 13:00- 16:00 uur – ‘Bunkeren tot de 3e macht’; een bunkerwandeling onder leiding van een gids. De tour komt langs het het Atlantikwall Museum, voormalige munitiebunker iCOON (met Uitkijkpunt Doek van Holland) en Bunker Bremen. Aanmelden kan gratis via post@icoonhvh.nl.
 • Voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen op de website van iCOON.

Meer Ook van Jou!

Nazomeren bij uitkijkpunt Doek van Holland

Lees verder

Ook van Jou! & Open Rotterdam

Lees verder

Video: Ook van Iwan Smit

Lees verder