STADSCOLLECTIE X FOTOGRAAF


Ook van jou! vroeg elf Rotterdamse fotografen te reageren op de stadscollectie van Rotterdam. Het resultaat? Elf unieke perspectieven op en verbeeldingen van belangrijke stadscollectie-objecten, te zien in Rotterdam van half november tot en met december 2023. 

De 11 geselecteerde Rotterdamse fotografen zijn:

STADSCOLLECTIE X CAREL VAN HEES
STADSCOLLECTIE X SANNE DONDERS
STADSCOLLECTIE X KHALID AMAKRAN
STADSCOLLECTIE X TARONA
STADSCOLLECTIE X FRANK HANSWIJK
STADSCOLLECTIE X RIK VERSTEEG
STADSCOLLECTIE X MARWAN MAGROUN
STADSCOLLECTIE X FLORINE VAN REES
STADSCOLLECTIE X BOUDEWIJN BOLLMANN
STADSCOLLECTIE X MICHÈLE MARGOT
STADSCOLLECTIE X PETER DE KROM

De komende tijd zie je op verschillende plekken zowel de objecten als foto’s van elf Rotterdamse fotografen in tweeluiken terug

Stadscollectie X Sanne Donders. Een tweeluik waarvan Donders’ reactie op dit werk binnenkort zichtbaar zal zijn in de stad.

Stadscollectie X Frank Hanswijk. Een tweeluik waarvan Hanswijks reactie op dit werk binnenkort zichtbaar zal zijn in de stad.

Zicht op verschillende associaties bij collectiestukken

Onderweg naar een nieuwe relevant stadsmuseum voor Rotterdam organiseert ‘Ook van jou!’ pop-up exposities. Zo houden we de rijkdom van de Rotterdamse stadscollectie zichtbaar, nu er geen stadsmuseum is. Een belangrijk doel is daarnaast om Rotterdammers mee te laten denken over de relevantie van de collectie. Rotterdam heeft schatkamers vol schilderijen, objecten, monumenten én foto’s. Ze vertellen het verhaal van Rotterdam en dat gaat ook over hen: jou dus! Pas als Rotterdammers zichzelf – een deel van hun eigen historie – herkennen in het museum, is het geslaagd. Welk verhaal wil jij terugzien in het museum? Welke associaties heb jij bij objecten uit onze collectie? We zijn benieuwd en stelden dezelfde vraag aan diverse makers uit de stad.

Samenwerking Ook van jou! en Flowerdales Agency

Stadscollectie X Fotograaf is een samenwerking tussen Flowerdales Agency en Ook van jou! De komende tijd zie je op verschillende plekken zowel de objecten als foto’s van elf Rotterdamse fotografen in tweeluiken terug. Die objecten zijn zeer divers: van de corona-kliko en de capitulatievlag, tot een affiche van de Hippy Happy beurs uit 1967. Online lees je waar je de foto’s kunt spotten. Houd ook onze socials in de gaten, voor de uitgebreide verhalen en behind the scenes!

Instagram:  @ookvanjou.het verhaalvanrotterdam